lördag 20 november 2010

Kycklingpajer!

Idag bjuds det på Hanna´s kycklingpaj! Supergott. =)

Geggan:
*1 grillad kyckling (små bitar)
*1 stor hackad lök i ganska stora bitar
*3 msk smör/margarin
*2,5 tsk curry
*3 msk mjöl
*3 dl hönsbuljong (1 tärning i 5 dl vatten)
*2 dl grädde (el matgrädde)
*3 msk creme fraiche
*1 tsk dragon
*2 pkt bacon

Pajdeg:
*150g smör/margarin
*1,5 dl riven ost
* 3-3,5 dl mjöl
*1-2 msk vatten

*Börja med pajdegen. Ha ut den i en smord form och grädda den i ca 15 min.
*Knaperstek bacon och lägg åt sidan.
*Bryn löken i smör och curry, pudra över mjöl. Häll över hösnbuljongen och grädden. Låt puttra några minuter, häll sedan i creme fraiche och dragon.
*Ha i kycklingbitarna i geggan och garnera med bacon.

Servera med en god sallad och eventuellt bröd.



Annars brukar jag göra Elisabeth´s kycklingpaj, även den supergod! =)

Geggan:
*1 grillad kyckling i bitar
*1 burk svamp
*3 dl mellangrädde
*2 msk mjöl
*3 msk chilisås
*2 msk sesamfrön
*1 dl klippt gräslök
*1,5 tsk salt
*2 krm svartpeppar
*1 tsk paprikapulver
*1-2 vitlökar

Pajdeg:
*3 dl mjöl
*1 krm salt
*75g kallt smör/margarin
*ett litet ägg (till pensling)
*2-3 msk vatten

*Vispa grädden lite lätt, ha i alla ingredienser till geggan i en ugnsform.
*Kavla ut degen (allt utom ägget)
*Lägg degen över geggan som ett lock, pensla med ägget och nagga med en gaffel

Servera med sallad och ev bröd.


Hoppas det smakar. =)

Ha en fortsatt trevlig lördagkväll, vad bjuder ni på ikväll?

Kramar

1 kommentar:

VITA NYANSER sa...

Det lät gott! Själv belv det hämtmat idag, orkade inte laga mat efter dagens mässa = ). Jättekul att se er, jag kände inte igen dig med mössan, sen såg jag Alvas ögon och kände igen henne direkt, hon är ju sååå sööööt, jättekul att se henne igen efter alla bilderna! Hann inte riktigt heja på er kändes det som, det var full fart.

Ha det bra!

L-L