Saffransfudge med vitchoklad och pistagenötter! (Recept från My shabby chic house)
* 1 burk sötad kondenserad mjölk
* 500g vit choklad
* 0,5g saffran
* 25g smör
* 2dl pistagenötter
1) Smält samman kondenserad mjölk, vit choklad och saffran över vattenbad. Rör sist i smöret så att det blir blankt och fint.
2)Häll massan i en form ca 20*20 med bakplåtspapper i och strö över nötterna, klappa ner dem lite försiktigt.
3) Kyl i kylskåp över natten ( det görs nu)
4)Pudra över florsocker och skär i bitar.
"Dessa går bra att frysa"
Moussaka. (Mitt favorit recept)
*1 gul lök
* 500g köttfärs
* 2 burkar krossade tomater (gärna med smak, typ örter)
* Salt och svartpeppar
* 1,2kg potatis
* 2 pkt ostsås
* 200g fetaost (jag lägger bara på ena sidan pga barnen)
* Oregano till garnering
1)Stek lök och köttfärs, häll på tomaten och låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar.
2)Skala och skär potatisen i matberedare eller i tunna tunna skivor.
3)Häll ena paketet ostsås i en form, lägg över potatis och sedan köttfärsen, smula över fetaost och upprepa allt tills det är slut. Överst ostsås.
Grädda på nedre falsen i ca 200grader i ca 50-60 min eller potatisen blivit mjuk.
Servera en god sallad till!
Hoppas det smakar! =)
1 kommentar:
Åh, vad gott med Moussaka! Det ska jag garanterat prova någon dag! :) Kram Marie
Skicka en kommentar